Josts Kunzli Fon Fimmelsbergs

“Ārstam homeopātam ir jāzina, kas ir svarīgie un vadošie simptomi. Tas prasa studēšanu un praksi. Es domāju, ar laiku jūs kļūsiet labi ārsti.” – Josts Kunzli

Josts Kunzli Fon Fimmelsbergs (1915–92) bija Šveices ortodoksālais ārsts ginekologs, vēlāk kļuva par homeopātu, jo viņa tēvs un vectēvs arī bija homeopāti. Dr. Kunzli sākotnēji mācījās Sanktgallenē, Šveicē. Vēlāk Cīrihes, Berlīnes, Ķīles un Parīzes universitātēs. Otrā pasaules kara sākumā (1941) viņš atgriezās Cīrihē un ieguva ārsta grādu. Josts Kunzli strādāja Bernē, Šveices slimnīcā kā ķirurgs un terapeits. Dr. Pjēra Šmita (Pierre Schmidt) vadībā dr. Kunzli 1949. gadā uzsāka savu patstāvīgo homeopāta praksi Sanktgallenē, kurā izmantoja tikai klasisko homeopātiju. Mūsdienās ir grūti atrast slimnīcu, kurā būtu iespēja praktizēties klasiskajā homeopātija, tāpēc labākās apmācības notiek privātpraksēs pie pieredzējuša homeopāta, uzskatīja dr. J. Kunzli, kurš pieturējās pie homeopātijas ideāliem.

Dr. J. Kunzli bija homeopātijas Skolotājs, kurš atdzīvināja Homeopātiju 21. gadsimtā, un ir viens no tiem, kurš ieviesa Q-potences homeopātu praksē. Dr. J. Kunzli apmācīja vairāk nekā 4000 homeopātu, kuri veiksmīgi praktizē homeopātiju Vācijā. J. Kunzli sastādīja un izdeva „Kent’s Repertorium Generale”, ko homeopāti izmanto savā ikdienas praksē. Šī repertorija pamatā ir dr. Džeimsa Kenta (James Tailer Kent) repertorijs, kurā tika iekļauti atjauninātie un precizētie papildinājumi no 71 svarīga avota. Dr. J. Kunzli arī apzīmēja ar „melniem punktiem” pārbaudītas rubrikas un preparātus, kas ir liels un ļoti svarīgs ieguldījums.

Dr. J. Kunzli bija dr. P. Šmita skolnieks, un vēlāk viņš turpināja mācīt Homeopātiju Šveicē. Dr. J. Kunzli un dr. P. Šmits bija pirmie, kuri pievērsa uzmanību Q-potencēm, par kurām Semjuels Hānemanis rakstīja „Organona” 6. izdevumā. Jau 1947. gadā viņi uzsāka preparātu ražotni Q-potencēs, sākot ar Sulfur. Šmita Nagela (Smidt Nagel) laboratorija ražo šādas zāles arī šodien.

1973. gadā dr. J. Kunzli iztulkoja J. T. Kenta mācību grāmatu „Lectures of Homeopathic Phylisophy” vācu valodā. Divdesmit gadus iepriekš dr. J. Kunzli palīdzēja dr. P. Šmitam iztulkot „Organona” 6. izdevumu franču valodā. „Es nespēju iedomāties, kā darbosies īpaši atšķaidītās potences(Q), bet man ir ziņkāre un pārliecība, ka tām ir kāds pārākums. Kad spēšu atskatīties uz 10 gadīgu pieredzi ar tām, ar lielāko prieku dalīšos ar to”. Viņš to veica daudz ātrāk, savā kārtējā rakstā „Zeitschrift fūr Klassishe Homōopathie Kunzli” viņš precīzi izklāsta par Q-potenču ražošanu un pielietošanu. Tas pilnībā atbilst § 270 rekomendācijām, ko mums ir atstājis S. Hānemanis „Organona” 6. izdevumā, ko dr. J. Kunzli palīdzēja iztulkot franču valodā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *